محل لوگو

شرکت ناسا


شرکت ناسا

شرکت ناسا

ادارهٔ کل ملی هوانوردی و فضا (به انگلیسی: National Aeronautics and Space Administration) به اختصار ناسا (به انگلیسی: NASA) سازمانی مستقل در قوهٔ مجریهٔ حکومت فدرال ایالات متحدهٔ آمریکا است که مسئولیت برنامه‌ریزی در حوزه‌های برنامهٔ فضایی کشوری و تحقیقات مکانیک پرواز و هوافضا را بر عهده دارد. در زمان جنگ سرد و پس از پرتاب ماهوارهٔ اسپوتنیک-۱ توسط اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی به فضا، آمریکا به فکر ایجاد سازمان فضایی ملی خود افتاد و ناسا در ۲۹ ژوئیهٔ ۱۹۵۸ با امضای رئیس‌جمهور وقت دوایت آیزنهاور جای کمیتهٔ رایزنی ملی هوانوردی آمریکا (ناکا) را گرفت و بنیادگذاری شد. توماس کیت گلنان به عنوان نخستین مدیر ناسا و هیو لاتیمر درایدن به عنوان معاون او برگزیده شدند و فعالیت رسمی ناسا از ۱ اکتبر ۱۹۵۸ آغاز شد.

ناسا کار خود را با نورث امریکن ایکس-۱۵ آغاز کرد و هشت خلبان در این پروژه توانستند خود را به زیر مدار زمین برسانند. نخستین ماهوارهٔ فضایی ناسا نیز اکسپلورر ۱ بود که در سال ۱۹۵۸ میلادی به فضا پرتاب شد. در ۱۲ آوریل ۱۹۶۱، یوری گاگارین اهل شوروی با فضاپیمای وستوک-۱ به فضا پرتاب شد و تبدیل به نخستین انسان فضانورد جهان شد. حدود یک ماه بعد در ۵ مه، آلن شپارد با مرکوری-رادستون ۳ از پروژهٔ مرکوری به فضا پرتاب شد و تبدیل به نخستین فضانورد آمریکایی شد. در ۲۰ فوریهٔ ۱۹۶۲، جان گلن با مرکوری-اطلس ۶ به فضا پرتاب شد و در کمتر از ۵ ساعت، ۳ بار پیرامون کرهٔ زمین گردید و تبدیل به نخستین آمریکایی شد که پیرامون زمین می‌گردد. پروژهٔ جمینای نیز دستاوردهایی مانند نخستین مانور مداری، اتصال و پهلوگیری فضاپیما و نخستین راهپیمایی فضایی آمریکا به همراه داشت.

پس از پروژهٔ جمینای، ناسا پروژهٔ آپولو را راه‌اندازی کرد که این پروژه یکی از شناخته‌شده‌ترین پروژه‌های علمی تاریخ آمریکا و جهان بوده‌است. در ۲۱ ژوئیهٔ ۱۹۶۹، نیل آرمسترانگ و باز آلدرین در طول مأموریت آپولو ۱۱ بر کرهٔ ماه گام نهادند و تبدیل به نخستین انسان‌هایی شدند که بر ماه گام برمی‌دارند. طی پروژهٔ آپولو، ۱۲ فضانورد مرد بر ماه گام نهادند. پس از مأموریت آپولو ۱۷ که بازپسین سفر بشر به ماه بود، دیگر پای هیچ انسانی به ماه نرسید. اسکای‌لب نخستین ایستگاه فضایی آمریکا بود و ایستگاهی ملی بود. در سال ۱۹۷۵ ناسا و سازمان فضایی فدرال روسیه(روسکوموس) پروژه‌ای مشترک به نام پروژهٔ آزمایشی آپولو–سایوز انجام‌دادند که این پروژه نخستین مأموریت فضایی بین‌المللی بود. از سال ۱۹۸۱ تا ۲۰۱۱، ناسا پروژه‌ای به نام برنامهٔ شاتل‌های فضایی را اجرا کرد. این پروژه شامل ۱۳۵ پرواز فضایی بود و فاجعه‌های چلنجر و کلمبیا را هم به همراه داشت. ناسا در ایستگاه فضایی بین‌المللی مشارکت دارد. به غیر از ناسا، ۱۵ عضو دیگر که ۱۱ عضو از آن‌ها اعضای سازمان فضایی اروپا هستند، در این پروژهٔ بین‌المللی مشارکت دارند. افزون بر فضاپیماهای دارای سرنشین، ناسا فضاپیماهای بدون سرنشینی را نیز مانند نیوهورایزنز و مریخ‌نورد کنجکاوی به فضا پرتاب کرده‌است.

ناسا به پروژه‌های پژوهشی هم می‌پردازد. در سال ۲۰۱۴ این سازمان رقابتی سالانه با عنوان مکعب‌ها در فضا آغاز کرد. ناسا به انجام پژوهش دربارهٔ تغییر اقلیم هم مشغول است و گزارش‌هایی در این خصوص تهیه و منتشر می‌کند.

مدیر ناسا بالاترین شخص تصمیم‌گیرندهٔ این سازمان است. مدیر کنونی ناسا بیل نلسون و معاون او جیمز مورهارد است. ناسا دارای ۱۲ مرکز مانند مرکز فرماندهی ناسا و مرکز پژوهشی ایمز است. میزان بودجهٔ سالانهٔ ناسا سیر صعودی دارد. درصد این بودجه از بودجهٔ نظام فدرالی ایالات متحدهٔ آمریکا در سال ۱۹۶۶ به اوج خود (۴٫۴۱ درصد) رسید.

 

هدف ناسا چیست؟

شاید برای شما هم این سوال پیس آمده باشد که ناسا چکار می‌کند و هدف NASA چست؟ تحقیقات علمی همواره توسط دانشمندان این سازمان در حال انجام بوده و با ارسال ماهواره به فضا، دانشمندان ناسا به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با زمین و دیگر سیارات هستند. در حال حاظر شرکت ناسا در تلاش است تا انسان‌ها را برای کاوش به مرخ و ماه بفرستد.
اقدامات جذاب زیادی توسط ناسا انجام می‌شود که از جمله این اقدامات می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • به اشتراک گذاری آموخته‌ها برای آسان کردن زندگی انسان‌ها
  • آموزش معلمان در جهت یادگیری روش های جدید آموزش (فناوری، مهندسی و ریاضیات)
  • مشارکت دادن دانشجویان در پروژه‌های خود برای کسب تجربه و دانش

 

رئیس ناسا کیست؟

سرپرست و رئیس ناسا توسط رئیس جمهوری آمریکا مشخص می‌شود و بعد از تایید مجلس سنا به جایگاه ریاست می‌نشیند. ریاست فعلی ناسا «بیل نلسون» است که در تاریخ 1 می 2021 توسط «جو بایدن» برای این مقام برگزیده شد.

 

سایت ناسا و بررسی اخبار ناسا

شما می‌توانید با مراجعه به سایت ناسا به آدرس www.nasa.go اطلاعات جالبی را از این سازمان بدست آورید و اخبار ناسارا دنبال کنید. البته خبرگذاری‌های داخلی نیز این اخبار را انتشار می‌دهند تا شما به راحتی بتوانید از اخبار ناسا مطلع شوید. سایت این سازمان بخش‌های متنوعی دارد که این بخش ها عبارتند از:

  • آخرین اخبار
  • ایستگاه فضایی بین المللی
  • دانش آموزان
  • تصاویر
  • زمین
  • ناسا لایو

 

استخدام ناسا

برای استخدام در ناسا چه شراطی باید داشته باشیم؟ این سوالی می‌باشد که ذهن بسیاری از افراد را درگیر کرده است. این شرکت در رشته‌های تحصیلی زیر اقدام به جذب نیرو می‌کند.

دکترای نجوم، دکترای فیزیک، لیسانس ارتباطات، لیسانس روابط عمومی، لیسانس عکاسی، لیسانس علوم اتمسفریک، کارشناسی زیست‌شناسی، مهندسی برق، لیسانس مهندسی مکانیک، مهندسی هوافضا و کارشناسی مهندسی کامپیوتر

 

حقوق کارمندان ناسا

برای استخدام در سازمان ناسا داشتن حداقل شرایط مقابل الزامیست: در ابتدا باید شهروند آمریکا باشید و مدرک تحصیلی شما از یک دانشگاه معتبر در زمینه علوم پایه، ریاضیات و مهندسی باشد. در کنار این شرایط داشتن 3 سال سابقه کار حرفه‌ای یا تجربه هزار ساعت خلبانی نیز الزامی است. این تازه شروع کار است و استخدام این سازان 74 برابر سخت‌تر از پذیرش دانشگاه هاروارد می‌باشد. جالب است بدانید در سال 2017 از 18300 داوطلب استخدامی، این سازمان تنها 12 نفر را جذب کرد.
حقوق کارمندان ناسا بر مبنای سالانه از رتبه GS-۱۲تا GS-۱۳بر اساس مصوبه حقوق و دستمزد عمومی دولت فدرال آمریکا متفاوت می‌باشد. در این سازمان هر شخص بر اساس موفقیت‌های آکادمی و تجربه حقوق می‌گیرد؛ با توجه به میزان تجربه و موفقیت، هر کارمند ناسا ممکن است در بازه‌ای بین 63,600 الی 120,000 دلار به صورت سالانه دریافت کند.

  انتشار : ۱۰ خرداد ۱۴۰۲               تعداد بازدید : 27

برچسب های مهم

تمام حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به "" می باشد

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما